Отидете към основна версия

5 912 38

Mercedes извади конкурент на Tesla Model S

  • автосалон мюнхен 2021-
  • mercedes-
  • eqe-
  • eqs-
  • mercedes-benz

EQE Sedan дебютира като по-малък вариант на EQS

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

След като преди няколко месеца от Mercedes показаха електрическата версия на S-Klasse, сега на ток минава и по-малкия модел в йерархията на германците E-Klasse. Изложението в Мюнхен бе домакин на премиерата на седанът EQE, a нашият екип бе един от първите докоснали се до модела, малко след представянето му.

Новото попълнение в гамата на Mercedes ще влезе в директна битка с модели като Tesla Model S, бъдещата електрическа 5 Series, както и Audi A6 E-Tron. Въпреки външните прилики с EQS, електрическата E-Klasse е забележимо по-къс с дължина от 4.93 метра, макар междуосието от 3.1 метра да е подобно при това на по-голямата лимузина.

Към момента EQE се предлага единствено в конфигурация 350 с опционален AMG пакет с различни брони, джанти и седалки, но с еднакво задвижване от 288 конски сили и 530 нютон метра, осигурени от електромотор, задвижващ единствено задните гуми.

На по-късен етап ще бъде представена и версия със задвижване на четирите колела и добавен електромотор в предната част, както и повече мощност. При наличната конфигурация пробегът с едно зареждане е 660 километра, а бързо зареждане осигурява допълване на капацитета от 10 до 80% за 31 минути. Батерията е с капацитет от 90.6кВч.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини