Отидете към основна версия

5 679 15

Great Wall укрепва позициите си

  • great wall-
  • litex motors

По данни на Асоциацията на автомобилните производители в Китай за продажбите през януари 2013 година, компанията Great Wall Motors вече заема шестото място на най-големия автомобилен пазар в света. Както е известно обаче, китайците не са съсредоточили усилията си само у дома.

След като заедно с Litex Motors отвориха фабрика за продукцията си у нас с цел стъпване на европейския пазар, сега китайците обръщат сериозно внимание и на Зеления континент. Австралийският представител на Great Wall има изградена мрежа от 87 представителства, а поставените цели са доста амбициозни.

За тази година китайците възнамеряват да продадат 15 000 автомобила в Австралия и най-вероятно ще успеят, защото резултатите за 2012-а сочат, че GW са реализирали 11 000 возила. Всички модели, които се произвеждат у нас, се продават и в Австралия, а освен тях интерес представлява представителният седан VX50 (горната снимка).

Малкият Voleex C10 (снимката в средата), който се продава добре и на нашия пазар, ще се предлага в Австралия за $13 000, което се равнява на около 19 500 лв. Както е известно, у нас този автомобил е по-евтин. Иначе най-успешният модел в световен мащаб е SUV-то Hover H6 (долната снимка). Само за януари в Китай от него са продадени 34 000 броя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини