Last news in Fakti

13 Март, 2013 10:25 5 673 15

Great Wall укрепва позициите си

  • great wall-
  • litex motors

По данни на Асоциацията на автомобилните производители в Китай за продажбите през януари 2013 година, компанията Great Wall Motors вече заема шестото място на най-големия автомобилен пазар в света. Както е известно обаче, китайците не са съсредоточили усилията си само у дома.

След като заедно с Litex Motors отвориха фабрика за продукцията си у нас с цел стъпване на европейския пазар, сега китайците обръщат сериозно внимание и на Зеления континент. Австралийският представител на Great Wall има изградена мрежа от 87 представителства, а поставените цели са доста амбициозни.

За тази година китайците възнамеряват да продадат 15 000 автомобила в Австралия и най-вероятно ще успеят, защото резултатите за 2012-а сочат, че GW са реализирали 11 000 возила. Всички модели, които се произвеждат у нас, се продават и в Австралия, а освен тях интерес представлява представителният седан VX50 (горната снимка).

Малкият Voleex C10 (снимката в средата), който се продава добре и на нашия пазар, ще се предлага в Австралия за $13 000, което се равнява на около 19 500 лв. Както е известно, у нас този автомобил е по-евтин. Иначе най-успешният модел в световен мащаб е SUV-то Hover H6 (долната снимка). Само за януари в Китай от него са продадени 34 000 броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Обективен

    4 1 Отговор
    Дизайнът на GW е впечатляващо добър, но съм убеден, че качеството на автомобилите не е на същото ниво. Въпреки това, усилията на китайците заслужават уважение, защото "Работилницата на света"(Китай) в продължение вече на десетилетия трупа опит и Ноу-хау, което неминуемо води до страхотен прогрес. Не забравяйте, че от далечната 1963 г. са ядрена сила и имат вече три успешни пилотирани полета в Космоса!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Безпристрастен

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Хахаха, добре
  • 4 nikito_blend

    1 0 Отговор
    Джипа кефи.
  • 5 Михаел Витман

    1 0 Отговор
    Лично аз очаквам до 5-6 год. китайските автомобили да бъдат съпоставими с корейските, които както знаем са сред най добрите. Не забравяйте че за да се затвърдят на пазара китайците трябва да направят впечатление с нещо и при положение, че това не може да е историята или супер дизайн, то най вероятно ще се опитат да завладеят клиенти с добро качество и здравина, точно както японците са пробили на американския пазар през 60те и 70те години на миналия век. едно е сигурно, предстоят трудни времена за европейските производители, за американските да не говорим
  • 6 Георги Иванов

    1 0 Отговор
    Така като гледам и 3-те автомобила Джипа ми най-харесва
  • 7 раптор

    0 1 Отговор
    Тая статия според мене е рекламна... Последната класация която гледах (направена от немци), фирмата беше някъде по дъното на класацията. Май 26ти или нещо такова. Беше най-изпадналата китайска фирма!
  • 8 Слециалиста

    1 2 Отговор
    Явно мутрагените са отделили някой и друг лев и за реклама. От мутренско предприятие нищо добро не може да се очаква.
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    А пък да не говорим още колко много други модели на Великата стена се произвеждат и колкото по-красиви от тези има.Истината е,че задобряват с всяка изминала година и скоро ще са много напред с материала.
  • 10 Гого

    0 0 Отговор
    Дизайнът е краден, който познава автомобилите ще ме разбере, а цената от 19 хил. лв за Австралия с тяхна заплата от 2000 долара, е като този автомобил в БГ да струва 3-4 хиляди лева, така че и това сравнение отпада, и остава само да си мисля че от Ловеч са платили за тази статия :)
  • 11 сашо

    0 0 Отговор
    Сериозно дръпва напред компанията, очаквам в съвсем скоро време да залеят пазара. Тепърва ще стават все по-добри и ще затвърждават позициите си. И тея новите модели, които се очакват у нас предвиждам, че ще са доста успешни.
  • 12 тесен кръгозор

    1 0 Отговор
    Great Wall продават 600 000 коли на година
    И не им пука какво мислят българските форумни неудачници
  • 13 koi

    0 0 Отговор
    Че то в днешно време кой ли не краде, пък знаеш ли може да са купили дизайна. Пък статията показва официални данни, което само по себе си е достатъчно и не знам защо се прокрадват разни мнения, че е платена…
  • 14 wulkan

    0 0 Отговор
    Дано пък да сме хванали влака в правилната посока този път.
  • 15 б.

    0 0 Отговор
    Да! Поне засега имаме прогрес, дано го развием успешно