Отидете към основна версия

4 656 18

BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели

  • bmw-
  • дизелов двигател-
  • бензинов двигател-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • електромобили

От компанията смятат, че има още живот в конвенционалните автомобили

Mercedes обяви, че ще премине към изцяло електрически автомобили в някои региони през 2030 година, а Audi ще разработва единствено електромобили от 2026 година, преди да спре да произвежда конвенционални коли през 2033 година. Третата марка от германското трио, BMW все още не е обявила нещо подобно и голяма част от хората очакват това да се случи именно в близко бъдеще.

Оказва се, че това няма да се случи скоро или поне така съдим по думите на Франк Вебер, който е шеф на отдела за разработки на марката. В интервю пред Automotive News Europe, той зададе някои въпроси и сподели, че преминаването към електромобили няма да се случи за една нощ. „Кога системата ще е готова да погълне всички тези превозни средства на батерии? Готови ли са хората? Готова ли е системата? Готова ли е инфраструктурата? „, това бяха въпросите които Вебер риторично зададе.

Той допълни още, че има проблем и с работната сила, много производители, включително и BMW разполагат с мнозина работници, които разработват двигатели с вътрешно горене. Тази промяна също трябва да премине плавно, но е сложен процес, който изисква значително време за служителите, да бъдат обучени.

В същото време изискванията за Евро 7 и големите инвестиции свързани с тях при дизеловите и бензиновите двигатели ще осигурят поне още няколко години сигурно бъдеще на конвенционалните двигатели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини