Отидете към основна версия

34 353 31

Няколко неща по един употребяван автомобил, които ако ги забележите е по-добре да се откажете от покупката

  • автомобилът на старо-
  • съвети-
  • adac
Снимка: Shutterstock

Купуването на употребяван автомобил винаги е лотария. От незнание или пък нарочно, никой няма да ви даде пълната информация за техническото състояние и проблемите на конкретния екземпляр, но германските експерти от ADAC правят списък списък с основните неща по един употребяван автомобил, които ако ги забележите е по-добре да се откажете от покупката.

Първото нещо, което трябва да направите, е да вдигнете колата на подемник и да я погледнете отдолу - изгнили прагове и дъно са основната причина да откажете да купите такава кола. Голямо количество кит по каросерията (открива се с помощта на магнит) също трябва да е показател, че тази кола не е за вас.

Неправилно подравнените ъгли на колелата, могат да се дължат на липса на реглаж, но може и да са признак за сериозна катастрофа. Ако забележите несъответствие в сходимостта на колелата, също трябва да се въздържате от покупка.

А пушещ двигател и "хъркаща" скоростна кутия най-често означават скъп ремонт. Когато купувате употребявана кола, трябва да проверите нейната история - често има случаи, когато автомобил, възстановен след тежка катастрофа, се пуска за продажба. Това обаче е най-трудното нещо.

Иначе, премахнати катализатори са сигурен знак за гаражни доработки и че, колата е била карана грубо и агресивно. Също така, е силно непрепоръчително да купувате кола, която е била такси.

И не на последно място: ADAC често публикуват списъци с препоръчителни марки и модели автомобили втора употреба в зависимост от цената, която сте готов да платите. Ние също ви ги показваме редовно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 86 гласа.

Свързани новини