Отидете към основна версия

9 Ноември, 2021 20:29, обновена 9 Ноември, 2021 20:29 71 249 58

3 популярни "джипки" от които ще се отървете много трудно

  • автомобилът на старо-
  • suv

Според статистиката по-голямата част от чисто новите автомобили през първите пет години на експлоатация по различни причини губят до половината от първоначалната цена. Остатъчната стойност на употребяваните автомобили обаче е различна. Едни, както се казва, държат цена, докато други се продават трудно и за много малко пари. Сега ще ви разкажем за три много добри кросоувъра (познати в разговорния език, като "джипки"), които обаче могат да бъдат много трудни за продажба на вторичния пазар.

1. Mercedes-Benz ML (втора генерация) W164 - 2005 - 2011 година

Важно е обаче да запомните, че премиум кросоувърите традиционно са авангард в сегмента на неликвидните автомобили. На първо място, купувачите се плашат от високия разход за обслужване, което си е така. Мощните бензинови агрегати са доста "лакоми", което също е трудност при продажбата. Като най-труден за препродажба се смята бензиновата версия 5.0 M113 E50

2. Volkswagen Tiguan (първа генерация) 5N - 2007–2018 година

Продажбата на първия Tiguan на вътрешния пазар е изключително трудна. По-конкретно става дума за не много добрата комбинация двигател - скоростна кутия при версията 1.4 TSI с "автомат". Роботизираните DSG скоростни кутии на версиите преди фейслифта са добре известни със своите проблеми и купувачите ги избягват. Двигателят на по-мощната версия 1.4 TSI 150 к.с. също е проблемен и това се знае.

3. Nissan Qashqai (първа генерация) J10 - 2006–2013 година

Този кросоувър съвсем не е лоша кола, но с течение на времето дефектите се увеличават драстично. Имиджът на първия Qashqai отдавна не е добър, като основният проблем е, че колата е твърде скъпа за ремонт и доста капризна откъм поддръжка. Ако стойността на километража пък е достигнала 180 хиляди км, тогава ще бъде почти невъзможно да се отървете от такъв Qashqai.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 75 гласа.

Свързани новини