Отидете към основна версия

26 219 30

Класация на летните гуми за сезон 2013

  • adac-
  • летни гуми-
  • 2013

Дойде времето, когато трябва да сменим зимните гуми с летни. За тези от вас, на които им предстои покупка на такива, може би ще е от полза актуалната оценка, която ви представяме. Класацията е на база комплексни качествата на популярните модели на пазара. Оценката на летните гуми е направена от независимата немска организация ADAC, а гумите, които участват в теста са от един от най-популярните размери R15 185/60. Гумите са тествани на сух и мокър асфалт, като е добавена и оценка, отчитаща т.нар. аквапланинг. В скоби са посочени иновациите и най-отличителните качества на дадената гума. Поради равен брой точки някои модели са класирани на една и съща позиция. Ето и гумите, които окупират челните три позиции

 
1 място - Michelin Energy Saver+ (иновацията при новото поколение е свързана с по-голямата контактна площ)
 
2 място - Continental ContiPremium Contact 5 (ниски нива на шум и отличен спирачен път)
2 място - Dunlop SP Sport BluResponse (подобрена аеродинамика на гумата)
2 място - GoodYear EfficientGrip Performance (новата технология WearControl обезпечава идеален баланс между сцепление и енергоефективност)
  
3 място - Vredestein Sportrac 5 (ниско съпротивление и оптимално разпределение на налягането)
 
След тях, топ 10 се допълва от Bridgestone Turanza T001 и Nokian xLine, които си поделят четвъртата позиция. Петото място също е за два модела гуми - Fulda EcoControl HP и Semperit Comfort Life 2. Шестата позиция е за Pirelli P1 Cinturato, а местата до десето се допълват от Barum Brillantis 2, Hankook Optimo Kinergy Eco K425, Firestone Firehawk TZ300 Alfa и NEXEN (Roadstone) NBLUE HD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини