Отидете към основна версия

4 619 9

Това кабрио от 70-те с шест гуми може да развие 320км/ч

  • кабрио-
  • panther-
  • panther 6-
  • кабриолет

Panther 6 е един от най-необичайните автомобили на своето време

Често автомобилните производители показват различни концепти с нетипичен дизайн, огромни колела или пък други смели идеи, които поради различни причини, най-вече инженерни, така и не достигат до серийно производство. През 1977 година британската компания Panther също представя доста странен проект, но с ясното намерение той да влезе в серийно производство.

Става въпрос за Panther 6, необичаен кабриолет с две предни оси, способен да развива 320км/ч. Зад седалките е разположен 8.2-литров бензинов V8 от Cadillac с две турбини, който генерира 600 конски сили. Трансмисията е автоматична, а задвижващите гуми са задните.

По време на представянето на Panther 6 в Лондон, собственикът на компанията се хвали, че е приел 8 поръчки, но за съжаление само две от тях биват изпълнени преди фирмата да фалира. Цената на кабриото се равнява на около 300 хиляди евро в наши дни. Екземплярът, който виждате на снимките е продаден на търг от Bohams auction преди около 10 години за скромната сума от 43 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини