Отидете към основна версия

9 072 14

Ford представи новия Ranger с много промени

  • ford-
  • ranger-
  • пикап

Пикапът е по-широк и по-дълъг от предшественика си

След редица видеа и снимки на новия Ranger, от Ford най-после представиха обновения пикап с промени във визията, задвижването и размерите. Като за начало междуосието вече е с 50мм по-дълго за повече място на пътниците в задната част. Предните гуми също са преместени максимално напред за по-добри офроуд възможности.

Освен по-дълъг, Ranger е и с 50мм по-широк, което се отразява на товарното пространство, което вече побира пълно размерен палет. В задната част са добавени и „стълбички“, които да помогнат за по-лесно качване в товарния отсек.

Новият модел е наследил визията на американските си събратя с нови светлини и голяма решетка с логото на Ford. В задната част също откриваме голяма емблема Ford, както и нови светлини с дизайн подобен на този на предните.

В зависимост от версията, Ranger може да бъде по-„лъскав“ с допълнителни пластмасови елементи, рейки на покрива и други подобни. Базовата версия си остава в кабина с две врати и железни джанти.

Модернизацията продължава и в интериора, където вниманието приковава вертикален дисплей с размер до 12 инча, както и дигитален километраж пред водача. Лостът за скоростите при автоматичната трансмисия е заменен от много по-прибран селектор, а смяната на типа задвижване се променя от кръгло копче с няколко бутона. Част от екстрите включват матрични LED светлини, 360-градусови камери, адаптивен круиз контрол и други.

По отношение на двигателите, новият Ranger ще се предлага с 2.0-литров дизел с една или две турбини с неясна за момента мощност, както и нов 3.0-литров V6, отново с неясни характеристики.

Бензиновата версия ще разчита на 2.3-литров бензинов EcoBoost, подобен на този който се вгражда в Mustang. В зависимост от пазара и двигателя, изборът на трансмисия ще бъде между механична и автоматична с шест предавки или автоматична с десет предавки. Пикапът ще влезе в производство през следващата година, но в Европа той ще бъде достъпен едва в края на 2022 година с първи доставки през 2023 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини