Отидете към основна версия

7 983 11

Най-продаваният кросоувър на Skoda получи фейслифт

  • skoda-
  • karoq-
  • kodiaq

Karoq следва тенденциите на останалите модели на чешката марка

Преди четири години от Skoda представиха компактния кросоувър Karoq, който бързо доби популярност в Европа и след над половин милиона продадени бройки се превърна в най-продавания кросоувър на марката и втория най-продаван модел на чехите през 2020 година. По-рано днес от Skoda представиха обновената версия на Karoq, която ще започне да се продава в Европа през следващата година и ще има тежката задача да продължи успехите на модела.

Подобно на по-големия Kodiaq, кросоувърът се е сдобил с нови по-тънки фарове и по-тясна решетка, като запазва конфигурацията с разделени на две нива светлини. Бронята също е с нов дизайн и голям отвор с два въздуховода в двата ѝ края.

Освен визуални, промените служат и за по-доброто въздушно съпротивление, като това се допълва още от джантите със специфичен дизайн и задната броня. Там откриваме и променени светлини с „бягащи“ мигачи.

Промени в интериора почти няма, вече всички модели пристигат серийно с дигитален километраж пред водача, а в зависимост от оборудването се мени неговият диагонал, както и този на дисплея в средата на таблото.

Под капака работят добре познати двигатели, стартиращи от 1.0-литров бензин със 110 конски сили и механична трансмисия и 1.5-литров със 150 конски сили и възможност за автоматична трансмисия със седем предавки. Най-големият бензинов мотор е 2000 кубика и генерира 190 конски сили със задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия.

За феновете на дизела остава избор между 150 и 116-коньова версия на 2.0 TDI, като при по-мощния мотор се предлага и задвижване на четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини