Отидете към основна версия

19 027 27

Toyota призна, че използва бракувани/дефектни части

  • toyota-
  • производство-
  • дефектни части

Такефуми Шига, ръководител на Центъра за изследване и развитие на Toyota, каза, че „това решение е изисквало много смелост“. Говорим за използването на бракувани/дефектни части...

В същото време ръководството на Toyota твърди, че подобни части не влияят на безопасността и производителността и качеството на самия автомобил. По-точно няма да повлияят.

В крайна сметка говорим за използването на дефектни и бракувани части на автомобили, които тепърва започват да се произвеждат, а не на онези, които се продават от дилърите и се движат по пътищата.

Основната причина за тази стъпка е да се решат проблемите, причинени от недостига на микросхеми и нарастващата цена на суровините. Това е необходимо, за да може фирмата да постигне дадена производителност.

Японците официално заявиха, че така наречените "дефектни части" работят добре, но външно може да се различават по форма, например. Тоест, ако вземем за пример квадратна микросхема, тогава тя може да бъде с малка вдлъбнатина.

Преди това такива части бяха незабавно изхвърляни. Новата политика показва, че изискванията за части на Toyota са намалени от „перфектни“ на „достатъчно добри“.

Toyota гарантира, че безопасността и производителността на превозните средства остават на първо място и че е малко вероятно клиентите дори да забележат тези дефекти.

Но японците сметнаха за необходимо да уведомят своите клиенти за своето решение, което, повтаряме още веднъж, според тях „изисква много смелост“. Може би именно такива хора трябва да работят и у нас, основно в Народното събрание, но това е една съвсем друга тема...

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 51 гласа.

Свързани новини