Отидете към основна версия

191 709 70

Три изключително надеждни двигателя, които се монтират в евтини коли на старо

  • автомобилът на старо-
  • двигатели-
  • надеждност-
  • бюджетни коли

Тези агрегати спокойно могат да издържат повече от 500 хиляди км

Основният ремонт на двигател с вътрешно горене е една от най-трудните и скъпи процедури. Ето защо не е изненадващо, че всеки, който си търси нова кола, се интересува от това двигателят му да работи възможно най-дълго. Това кара шофьорите да търсят автомобили със скъпи агрегати. В действителност обаче на пазара има подходящи агрегати, които се монтират и в бюджетни модели. Ето три примера за такива двигатели, а ако се сещате за още, не се колебайте да споделите опита си в коментарите.

1. Renault K4M


Монтира се в: Доста модели на Renault, Nissan Almera, Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Duster и в някои модели на Lada.
Този двигател трябва да е добре познат на всеки, който е карал автомобили Renault. Двигателят с работен обем 1.6 литра и мощност от 102 до 105 конски сили разполага с чугунен блок, със сравнително ниска мощност, с прост дизайн и с наличието на хидравлични повдигачи. Всичко това помага с него да се изминат 500 хиляди км без основен ремонт. Също така двулитровият двигател F4R с мощност до 143 к.с. е пряк роднина на описаният. Той също се слави с дълговечност и освен това може да се похвали с по-добри динамични характеристики.

2. Volkswagen BSE 1.6 MPI


Монтира се в: Различни модели на Volkswagen, Skoda Octavia, 5-то и 6-то поколение на Golf, 5-та генерация на Jetta и на Passat B6.
Това е силов тракт, който не се нуждае от допълнително представяне за тези, които карат автомобили на VAG от години. Двигателят е с алуминиев цилиндров блок с чугунени облицовки. Неголямата мощност от 102 конски сили и обем от 1.6 литра позволява доста голям ресурс на двигателя и (при редовно обслужване) пробег от над 500 хиляди км без основен ремонт. Моторът е обичан и заради лесната си поддръжка. Има само един недостатък: тези двигатели не се произвеждат вече почти 6 години.

3. Hyundai G4FA


Монтира се в: Kia Rio, Hyundai i20, Kia Ceed, Hyundai i30, Hyundai Creta.
Още един много прост и ужасно издръжлив двигател, този път от Южна Корея. Всъщност можем да говорим за два модела наведнъж - G4FA и G4FC. И двата двигателя са с алуминиев цилиндров блок. Първият двигател е с обем 1.4 литра и мощност 107 к.с. Вторият - с обем 1.6 литра и мощ от 123 к.с. И двата двигателя работят плавно и без проблем до 500 хиляди или повече километра.

*Модели с гореописаните двигатели, продаващи се у нас, можете да откриете ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 119 гласа.

Свързани новини