Отидете към основна версия

5 228 10

Как би изглеждал Seat Toledo през 2022 година?

  • seat-
  • leon-
  • toledo

Семейният автомобил така и не достигна до петото си поколение

Seat Toledo бе представен през 1991 година като испанската версия на актуалния тогава Volkswagen Vento. Компактния семеен лифтбек бе изключително популярен в България поради по-ниската си цена и по-голямото пространство което предлагаше в сравнение с германския си братовчед. През 1998 година бе представена и втората генерация на модела, която бе построена на платформата на Golf Mk4 и очаквано споделяше повече от компонентите си с него.

През 2004 година Seat избяга от идеята на Toledo и го превърна в мини ван, който така и не успя да се наложи на пазара. Производството на това поколение приключи през 2009 година и през 2021 година от Seat представиха последното четвърто поколение на Toledo, базирано на Skoda Rapid. За съжаление това поколение също не бе особено успешно и през 2019 година неговото производство приключи и ознаменува края на Toledo за момента.

Въпреки, че към момента няма информация за това Seat да се върне отново към моделното наименование и седаните, ние решихме да ви покажем как би изглеждал моделът, ако се произвеждаше в наши дни.

Новото Toledo е базирано на Audi A4 B9 и разполага с типичните за Seat форми в предната част, заимствани директно от последното поколение Leon.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини