Отидете към основна версия

5 747 15

Toyota подложи Yaris на диета за най-бруталната версия правена някога

  • toyota-
  • yaris-
  • yaris gr-
  • gr

Лимитираният GRMN ще бъде произведен в 500 броя

Toyota Yaris GR бързо се превърна в един от любимите модели на автомобилните фенове, а сега от японската компания искат да затвърдят това, като представиха лимитираната серия Yaris GRMN. Тя ще се продава единствено в Япония и ще бъде лимитирана до 500 броя.

Всеки един от екземплярите получава ъпгрейди спрямо стандартната кола, като например нова трансмисия с променени предавателни числа, премахнати задни седалки, карбонов преден капак, спортни седалки тип корито дело на Recaro и дори предпазна „клетка“ в интериора.

Допълнителни 545 заварки пък обещават по-добра твърдост на купето, а регулируемо окачване от Bilstein се грижи за поведението на пътя. Карбонов заден спойлер, добавка в предната част и праговете завършват визията на колата, заедно с 18-цолови джанти BBS.

Под капака продължава да работи 1.6-литров трицилиндров бензинов двигател с 268 конски сили и максимален въртящ момент от 390 нютон метра. А вместо стандартните торсен диференциали, GRMN получава такива с механично ограничено приплъзване върху предната и задната ос.

В зависимост от това дали изберете Circuit или Rally Package, теглото на колата може да бъде до 30 килограма по-малко от това на стандартния Yaris GR.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.

Свързани новини