Отидете към основна версия

7 139 11

Вижте най-бързото бензиново Porsche (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • turbo s-
  • lightweight

911 Turbo S Lightweight ускорява от място до сто км/ч за 2.1 секунди

Новото Porsche 911 Turbo S Lightweight вече не е спортен автомобил, а истински хиперавтомобил. Нужни са му само 9.9 секунди, за да покрие класическото драг разстояние от четвърт миля (402 метра). Това обаче не е най-шокиращата част.

Само си представете: при ускорение от 0 до 100 км/ч то е по-бързо от Koenigsegg Regera RS, Ferrari LaFerrari и Pagani Zonda R! Упражнеието от 0 до 100 км/ч най-бързото Porsche прави само за 2.1 секунди!

Според Car and Driver, Porsche 911 Turbo S Lightweight е най-бързият автомобил, тестван някога. То достига скорост от 48 км/ч само за 0.8 секунди - за сравнение, през това време човешкото сърце прави само един пълен удар.

Основната характеристика на този 911 е лекото тяло. Той е с около 36 кг по-лек от стандартния Turbo S, като за целта е оборудван с тънки, но здрави стъкла, без задни седалки е, а предните са изработени от въглеродни влакна.

Освен това автомобилът е малко по-нисък – с около 1 см – от стандартния 911 Turbo S (благодарение на собствено, модифицирано окачване на Porsche). Под „капака“ на хиперколата се намира 3.7-литров боксер.

Шестцилиндровият опозитен двигател и налична мощност от цели 640 к.с., а максималният въртящ момент е 800 Нм, Агрегатът работи в тандем с осемстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Свързани новини