24 Април, 2022 12:00 5 588 3

След Ferrari и Златан Ибрахимович, германският футболист Сами Кедира покара уникално Porsche

  • porsche-
  • сами кедира
След Ferrari и Златан Ибрахимович, германският футболист Сами Кедира покара уникално Porsche - 1

Първо, на легендарната тестова писта Fiorano, марката Ferrari организира майсторски клас от испанския пилот на отбора Scuderia Ferrari Карлос Сайнц-младши, като в ролята на ученик се яви шведския футболист, нападател на италианския клуб Милан и бивш капитан на шведския национален отбор Златан Ибрахимович. Сега Porsche, за да не остане по-назад, организира посещение на пистата и среща с заводски състезатели, специално за известният германски футболист Сами Кедира.

Немският футболен полузащитник, който през кариерата си играе за Щутгарт, Реал Мадрид, Ювентус и Херта, както има и много мачове за германския национален отбор, Сами Кедира беше почетен гост в Центъра за тестване и развитие на Porsche във Вайсах. На тренировъчната площадка спортистът беше посрещнат от пилотите на заводския състезателен отбор TAG Heuer Porsche Formula E Team във Формула E.

Германецът Паскал Верлайн бе навигатор на футболиста по пистата с електрическо Porsche Taycan GTS Sport Turismo комби, което е с мощност 598 конски сили, а вторият пилот на отбора, германецът Андре Лотерер, показа на Сами състезателен симулатор, който се използва от пилотите за подготовка за състезания.

Бившият заводски пилот на Porsche и световен шампион по издръжливост на FIA WEC от 2016 г. Марк Либ разведе Кедира из сервизните помещения, където бяха концептуалния автомобил Porsche Mission R с мощност 1 100 конски сили, електрическата състезателна кола от Formula E Porsche 99X и новия спортен прототип LMDh, с който марката ще се върне към състезанията за издръжливост.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    10 3 Отговор
    Сами Кедир германски футболист?! Майтапчии! Много е рус! ;)
  • 2 журналистчето

    9 0 Отговор
    От заглавието се разбира,че футболиста е карал Ферари,Златан Ибрахимович и Порше . Въпросът ми към журналистчето е
    -Как са карали Златан Ибрахимович ? Като трудовашка количка или на задна......
    Това да си некадърен журналист е голяма беля.

    Коментиран от #3

  • 3 Буха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "журналистчето":

    Е да ама във Факти заплатите са мизерни, какви "журналисти" очакваш?