Last news in Fakti

28 Януари, 2022 11:06 7 082 11

Вижте най-бързото бензиново Porsche (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • turbo s-
  • lightweight

911 Turbo S Lightweight ускорява от място до сто км/ч за 2.1 секунди

Вижте най-бързото бензиново Porsche (ВИДЕО) - 1

Новото Porsche 911 Turbo S Lightweight вече не е спортен автомобил, а истински хиперавтомобил. Нужни са му само 9.9 секунди, за да покрие класическото драг разстояние от четвърт миля (402 метра). Това обаче не е най-шокиращата част.

Само си представете: при ускорение от 0 до 100 км/ч то е по-бързо от Koenigsegg Regera RS, Ferrari LaFerrari и Pagani Zonda R! Упражнеието от 0 до 100 км/ч най-бързото Porsche прави само за 2.1 секунди!

Според Car and Driver, Porsche 911 Turbo S Lightweight е най-бързият автомобил, тестван някога. То достига скорост от 48 км/ч само за 0.8 секунди - за сравнение, през това време човешкото сърце прави само един пълен удар.

Вижте най-бързото бензиново Porsche (ВИДЕО)

Основната характеристика на този 911 е лекото тяло. Той е с около 36 кг по-лек от стандартния Turbo S, като за целта е оборудван с тънки, но здрави стъкла, без задни седалки е, а предните са изработени от въглеродни влакна.

Освен това автомобилът е малко по-нисък – с около 1 см – от стандартния 911 Turbo S (благодарение на собствено, модифицирано окачване на Porsche). Под „капака“ на хиперколата се намира 3.7-литров боксер.

Шестцилиндровият опозитен двигател и налична мощност от цели 640 к.с., а максималният въртящ момент е 800 Нм, Агрегатът работи в тандем с осемстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    1 45 Отговор
    прилича на фолксваген костенурка, по-добре нов дъстър и пари за бензин имайки в предвид днешните цени на горивата

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Гост

    44 1 Отговор
    911 никога не е имало за цел да е хиперкола като Паганита, Кьонигзеци и Авентадори. Това е фино изпипан спортен автомобил "за каране" с рафинирано пътно поведение и с добре измислена ергономия за шофьора. Бягането му на писта повече от "хиперколите" е просто резултат от много инженерни решения, а не от гонене на мощност и ускорение.
  • 3 Батко

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Това не е направено за хора без пари. Карай си дачията и ми дишай прахта. Хахахха
  • 4 Сър

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Мине се не мине време и тука някой "фен" на най-добрата марка евар в атомобилната история, вземе и мине и остави своето миризливо мнение .. бягай да прибираш Дачиата в гаража, че нещо ще и стане, пускай телевизора и мечтай какво прави Porsche в GT класа на Le Mans сериите
  • 5 незнайко

    5 12 Отговор
    Не може да се отрече, ПОРШЕ 911 е най голямата класика, но не и с автоматична кутия !!!
  • 6 васик атанасова

    1 0 Отговор
    ПИШЕТЕ МУ И ЦЕНАТА
  • 7 Klasika

    2 16 Отговор
    Аз съм фен на Порше........,но това е Хюндай???????...- няма значение колко вдига и колко е мощно след като прилича на гърбат кит??????.....- стъклото е от рейс?....- отдзат е по високо от Опел Инсигния????: все едно има двигател от камион краз ,а не компактен боксер!....- отпред вместо фаровете на Порше се пуши с нещо подобно на настъпени очи на жаба? Страничната линия е от не знам дори каква кола да е ?????? Нищо характерно,нищо красиво! Вижте Поршета са като скулптури,като ефирна картина с вечен дизайн запленяващ завинаги сетивата и представите за изумително изобразително изкуство!!!!... А това нека вдига и прави каквото си иска...,просто не радва,просто е нещо си мощно но нямащо общо с Порше! Е, кой го купува? Джендъри е ясно ,или избиващи комплекси на дрога и с купени книжки или подарък за глезли дъщери които четат ,че пише Порше и си мислят че е Порше!?!? Нещо като нещо което е плод на новия джендър шеф ли....,не знам....амин...

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шофьор

    10 0 Отговор
    И тия с електричките му дишат яко пушека отзад !
    Браво на Поршето !
  • 11 Име

    4 0 Отговор
    Фен съм на Мерцедес, но трябва да призная, че Порше 911 е една от най-добрите коли правени някога. Както казваше един изпитател, човек може да отиде с 911 до пистата, да кара няколко часа на макс и след това на връщане да мине да си напазари от магазина. Тази кола е перфектна в това, да бъде еднакво подходяща за ежедневието, за писта и за пътуване на дълго разстояние. Жалко че Мерцедес не съумяват да направят подобен модел. Иначе другите Поршета не са истински, просто напудрени ФВ, със завишени цени. 911 е истинският диамант.