Отидете към основна версия

2 849 7

Изкуство на колела: Последният проект на Singer е Porsche 911 с над 450 конски сили

  • porsche-
  • 911-
  • stinger

Singer е една от компаниите, които знае отлично как да доработи Porsche 911 и е доказвала това многократно с различните си проекти, а последният от тях е поредното такова доказателство. Макар на пръв промените по германската класика да не са драстични, специалистите от Singer са преработили по-голямата част от елементите по колата, окачването и двигателя.

Почти всички панели по колата са подменени с нови такива от карбон, а единствените оригинални елементи във външността са двете врати. Броните са модернизирани с по-тънки светлини за мъгла и мигачи, докато фаровете са получили лупи с LED светлини. В предната част откриваме карбонов сплитер под бронята, който продължава до раздутите калници, а отзад виждаме емблематичния за Singer спойлер над двигателя.

По-интересни са промените, които са се случили под външната обвивка на 930-ката. Тя е получила шаси от следващото поколение 964, както и двигател от последното 911 992. Под задния капак се крие 3.8-литров боксер с над 450 конски сили, предаващи се към задните гуми или четирите по желание на клиента. Трансмисията е механична с 6 предавки.

Интериорът също е променен изцяло с нови седалки с електрическо регулиране и кожа по по-голямата част от елементите. На последно място идва и цената, която от Singer не споменават, но в интернет пространството се спекулира за суми от порядъка между 500 хиляди евро и 700 хиляди евро, което изобщо няма да ни изненада.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини