Отидете към основна версия

9 874 7

Най-уникалният хиперавтомобил на Ferrari - Veloqx Fangio в действие (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • veloqx fangio-
  • 24-те часа на льо ман

Един от най-уникалните хиперкари на биогориво се качи на пистата в Дубай. Именно с тази кола британският отбор Team Veloqx планира да се състезава в Льо Ман през 2025 година. Въпреки факта, че е построен на базата на Ferrari F12, всъщност това, което е останало от донора е основно името.

Преди това този суперавтомобил беше известен като Ferrari F125 TDE благодарение на 12-цилиндровия двигател от Maranello, участващ в конструкцията на колата. Въпреки названието, суперколата се разработва от британския отбор Veloqx, известен с изявите си в състезанията за издръжливост.

Колата е наречена Veloqx Fangio, на името на британския състезателен отбор Veloqx, който спечели 12-те часа на Себринг и завърши втори в Льо Ман с Audi R8 Endurance през 2004 г. Що се отнася до втората част от името - тя е в чест на аса на Ф1 от 50-те години Хуан Мануел Фанхио.

Един поглед върху интериора на колата разкрива произхода и гените от Ferrari, но GT-то с предноразположен двигател се отличава с напълно различно тяло с четири изпускателни тръби, подредени заедно като ракетна установка, огромно задно крило с форма на полумесец и гигантски дифузьор.

По предварителни данни Fangio е оборудван с 12-цилиндров двигател, който развива мощност от 800 к.с. Разработчиците предпочитат да не разкриват технически подробности, но според една от версиите Ferrari F12 tdf, служи като основа за суперавтомобила. Двигателят на това купе с обем 6,3 литра осигурява 780 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.

Свързани новини