Отидете към основна версия

3 352 12

Volkswagen изпраща най-наточените „голфове“ в сервиза заради проблем с кората на двигателя

  • volkswagen-
  • vw-
  • golf-
  • golf r-
  • golf gti

При определени модели е възможно тя да се откачи

Volkswagen ще трябва да поправи проблем с кората на двигателя при своите най-наточени модели – Golf R и Golf GTI. Проблемът засяга единствено тези модели оборудвани с 2.0-литровият бензинов мотор на марката, а проблемът с кората може да се появи при по-агресивно шофиране, рязко ускорение или остри завои, именно неща за които са предвидени и двата модела.

Проблемът е известен на Volkswagen още от септември месец миналата година, когато е получен доклад за пожар в двигателния отсек на Golf с такъв двигател, причинен именно от откачена кора на двигателя. През следващите месеци в периода октомври 2021 година и януари 2022 година от германската компания са сформирали екип, който да проучи този и още няколко подобни инцидента и да намери проблема.

Сервизната акция ще стартира през месец май и по-конкретно на 13 май, когато собствениците ще получат официално писмо за подмяна на кората на двигателя на своя автомобил. От Volkswagen вече са спрели да произвеждат автомобили с тази част и изчакват доставката на нови подобрени компоненти.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини