Отидете към основна версия

5 672 10

Cupra Formentor: Ускорение на суперавтомобил с прилична цена?

  • abt-
  • cupra-
  • тунинг-
  • fomentor-
  • formentor vz5

ABT „напомпа“ VZ5 до 450 конски сили

През изминалата година Cupra представи специалната серия VZ5, която подобри мощността на единствения собствен модел на марката към момента – Formentor. Ограничената в 7 хиляди броя модификация получи 2.5-литров петак с мощност от 385 конски сили и максимален въртящ момент от 480 нютон метра. Двигателят е взет директно от Audi RS и е куплиран с автоматична трансмисия със 7 предавки и задвижване на четирите колела.

Макар тази мощност да е повече от достатъчна за някои фенове, то други като например специалистите от АВТ не са на това мнение. Тунинг компанията, която специализира в доработките на автомобили от VW Group представи тунинг пакет за Formentor VZ5, повишаващ мощността и ускорението на испанския модел.

Благодарение на софтуерни промени, доработената Cupra може да се похвали с мощност от 450 конски сили, както и ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на точно 3.9 секунди. Ако пък решите, че ще продължите да натискате газта, то колата ще продължи да ускорява до 270км/ч.

Освен промени по динамиката, Formentor е получил и нови джанти в размер от 20 или 21 цола, които да добавят още малко индивидуалност в сравнително рядко срещания модел.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини