Отидете към основна версия

6 781 58

Вижте какво се случва в новия завод на Tesla в Германия (ВИДЕО)

  • tesla-
  • завод-
  • берлин-
  • мъск-
  • model y

Пълна обиколка на фабриката край Берлин

Илон Мъск официално откри новия завод на Tesla в Германия през изминалата седмица след купища проблеми и неразбирателства с германските власти. Макар и не на пълна мощност, фабриката край Берлин вече произвежда автомобили и ги предава към клиенти. Видео в канала на Gf4Tesla в Twitter показва целия процес по сглобяването на колите и как точно се случва това.

Клипът е дълъг малко над 2 минути и започва в двора на фабриката, където виждаме няколко готови и движещи се коли. След това дронът влиза в завода и показва как парчета ламарина се превръщат в панелите на Tesla Model Y, купето добива форма, преминава през обработващи процеси, преди да бъде боядисано. След като процесът по поставяне на панели завърши, купето се съединява към рамата с батериите, моторите, спирачките и окачването.

По-голямата част от работата по автомобилите се извършва от роботи, докато човешката дейност е сведена до минимум. По план след две години от завода трябва да излизат около 500 хиляди коли годишно, а заедно с това на място да бъдат произвеждани и батерии за различни типове превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.

Свързани новини