Отидете към основна версия

2 401 9

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили

  • lotus-
  • eletre-
  • suv-
  • кросоувър

Eletre дебютира, за да „вдъхне живот“ на марката

След години чакане, Lotus също се присъедини към многобройните брандове, които могат да се похвалят със SUV в своята гама. Новият Eletre дебютира, за да „вдъхне живот“ на британската марка, а сравнението изобщо не е случайно. От Lotus споделят, че на думата eletre означава именно „оживявам“ на унгарски. Макар и далеч от първоначалните разбирания на британската компания за лекота и баланс, кросоувърът може да се похвали с чудесни технически характеристики.

Електрическият модел разполага с по един електромотор на всеки мост със сумарна максимална мощност от 600 конски сили. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема по-малко от 3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 260км/ч. Батерията е с капацитет от 100кВч и позволява пробег от 600 километра с едно зареждане. Благодарение на възможност за зареждане с до 350кВ, Eletre може да добави около 400 километра пробег в рамките на едва 20 минути.

Въздушно окачване с променлива височина, задни завиващи гуми и активни стабилизиращи щанги са само част от спортно насочените елементи с които кросоувърът се отличава от повечето си опоненти. Eletre разполага и с 4 Lidar сензора, два върху тавана и по един на предното и задното стъкло, както и камери вместо традиционните огледала. От Lotus твърдят, че колата е пригодена за автономно шофиране, но функцията ще бъде добавена с някои от ъпдейтите на софтуера ѝ.

Екстериорът е с агресивен дизайн с предна част подобна на тази на Lotus Emira и купеобразна форма. Дръжките на вратите са прибиращи се за по-добра аеродинамика, а тънки светлини в предната и задната част придават по-футуристичен вид на колата.


Интериорът също е интересен с три на брой екрана, два тънки дисплея пред водача и пасажера, както и голям 15.1-инчов дисплей в средата на таблото. Head-up дисплей с виртуална реалност също е част от стандартното оборудване на колата. Първите доставки ще започнат през 2023 година в Китай, Великобритания и Европа с неясни към момента цени.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини