Last news in Fakti

30 Март, 2022 10:09 2 391 9

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили

  • lotus-
  • eletre-
  • suv-
  • кросоувър

Eletre дебютира, за да „вдъхне живот“ на марката

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили  - 1

След години чакане, Lotus също се присъедини към многобройните брандове, които могат да се похвалят със SUV в своята гама. Новият Eletre дебютира, за да „вдъхне живот“ на британската марка, а сравнението изобщо не е случайно. От Lotus споделят, че на думата eletre означава именно „оживявам“ на унгарски. Макар и далеч от първоначалните разбирания на британската компания за лекота и баланс, кросоувърът може да се похвали с чудесни технически характеристики.

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили

Електрическият модел разполага с по един електромотор на всеки мост със сумарна максимална мощност от 600 конски сили. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема по-малко от 3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 260км/ч. Батерията е с капацитет от 100кВч и позволява пробег от 600 километра с едно зареждане. Благодарение на възможност за зареждане с до 350кВ, Eletre може да добави около 400 километра пробег в рамките на едва 20 минути.

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили

Въздушно окачване с променлива височина, задни завиващи гуми и активни стабилизиращи щанги са само част от спортно насочените елементи с които кросоувърът се отличава от повечето си опоненти. Eletre разполага и с 4 Lidar сензора, два върху тавана и по един на предното и задното стъкло, както и камери вместо традиционните огледала. От Lotus твърдят, че колата е пригодена за автономно шофиране, но функцията ще бъде добавена с някои от ъпдейтите на софтуера ѝ.

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили

Екстериорът е с агресивен дизайн с предна част подобна на тази на Lotus Emira и купеобразна форма. Дръжките на вратите са прибиращи се за по-добра аеродинамика, а тънки светлини в предната и задната част придават по-футуристичен вид на колата.

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили


Интериорът също е интересен с три на брой екрана, два тънки дисплея пред водача и пасажера, както и голям 15.1-инчов дисплей в средата на таблото. Head-up дисплей с виртуална реалност също е част от стандартното оборудване на колата. Първите доставки ще започнат през 2023 година в Китай, Великобритания и Европа с неясни към момента цени.

Първият SUV на Lotus бе представен с 600 конски сили


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мучо

    3 4 Отговор
    кач пара?
  • 2 българина

    5 6 Отговор
    копие на урус, колко детайла са произведени от Колективния Запад?

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Васил

    6 2 Отговор
    600 километра за такава мощност си е доста добър показател даже бензиновите с такива параметри не могат да се похвалят с такъв пробег.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 fon4no

    9 3 Отговор
    Ми те всичките вече са едни и същи... само им сменяш емблемата и готово. И всичко стана СУВ СУВ СУВ СУВ.. Повръща ми сееее
  • 6 Пюросангьйе ще размаже

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "българина":

    Джендъргини Урсула
  • 7 CL500

    4 2 Отговор
    Аз лично не мога да повярвам, че този СУВ и с 600 коня, може да ускори до 100 км/час за под 3 сек, както пише. Мисля, че тук има грешка някаква. Иначе изглежда ок, освен тоя правоъгълния дисплей в средата.
  • 8 Jacques Yves Moineau

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    Не си мисли че ще минеш 600км като караш с 200.
  • 9 Потурко

    1 2 Отговор
    Цената започва от 200000 евро! Предполагам че всеки втори член на ГЕРБ вече си е поръчал по една! Дори и от младежката организация която получава супер финансиране от известно време!