Отидете към основна версия

3 288 19

Tesla трябва да плати 70 хиляди евро за това, че Model 3 се държи като „пиян нов шофьор“

  • tesla-
  • model 3-
  • model s-
  • автономни функции

Германският съд нареди на компанията да изплати обезщетение на недоволен собственик

Илон Мъск и неговата компания Tesla ще трябва да изплати 70 хиляди евро на собственик на Model 3 след като съдът в Германия взе под внимание оплакванията му, че колата се държи като „пиян нов шофьор“ при навлизане и напускане на магистрала. Става въпрос за автономните функции на Tesla, които според собственика на колата, а очевидно и според съда, не работят по начина по който са рекламирани. Собственикът се оплаква още от това, че колата не разпознава светофари и знаци, а също така функцията за автоматично изпреварване на работи.

Това не е първият път в който американската компания се озовава в съда поради оплаквания свързани с автопилота ѝ, след като през 2020 година съдът в Мюнхен реши, че Tesla е подвела клиентите си като е рекламирала функции на автопилота, които колата всъщност не може да изпълнява.

Сега отново съдът е решил в полза на ищеца и Tesla трябва да заплати пълната цена на споменатият Model 3, заедно с допълнителното оборудване, което се равнява на около 70 хиляди евро. Според германския сайт на Tesla, автономният пакет функции при Model 3 включва Smart Summon за автоматично изкарване на колата от гараж, автоматично паркиране, автоматична смяна на лентите и навигация според автопилота. Цената на този пакет е 3800 евро. Според изданието Spiegel, в документите към делото са описани функциите на Full-Self Driving пакета, който предоставя автономните възможности, които са ни познати от многобройните видеа в интернет.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.

Свързани новини