Отидете към основна версия

3 397 1

Ford глобява представителства, които продават електрическия F-150

  • ford-
  • представителство-
  • дилър-
  • f-150-
  • lightning-
  • пикап

Дилърите могат да получат глоби достигащи над 23 хиляди евро

Противно на очакванията, централата на Ford е разпространила съобщение в което ясно е оказано, че представителства на марката в САЩ, които продават демонстрационни бройки на електрическия Ford F-150 Lightning подлежат на глоба. Интересната ситуация се разиграва, тъй като търсенето на електрически пикап е огромно, а надценките, които клиентите са готови да платят, за да се сдобият с една от първите бройки е огромна.

Информация за това достига до нас от публикация в специализирания форум F150lLIghtning, където бе разпространен документ, според който представителствата трябва да задържат демонстрационния модел поне 6 месеца, преди да го предадат. В противен случай, глобата за това достига 25 хиляди долара или малко над 23 хиляди евро.

Търсенето на Ford F-150 Lightning е силно завишено, а резервациите надхвърлят 200 хиляди. Подобно нещо се случи и с представянето на новото Bronco, когато представителства на марката също бяха предупредени да не продават демо бройки, но без да бъдат глобявани ако това се случи. Тогава много дилъри не спазиха това правило, а на пазара се появиха именно такива всъдеходи, които често се оказваха с проблеми или недобър външен вид.

Изглежда сега от Ford са решили да поправят тази грешка и въпреки, че представителствата най-вероятно могат да покрият глобата с надценката, която ще получат, то възможността да бъдат санкционирани и по друг начин от Ford също не отпада.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини