9 Май, 2022 16:06 3 386 1

Ford глобява представителства, които продават електрическия F-150

  • ford-
  • представителство-
  • дилър-
  • f-150-
  • lightning-
  • пикап

Дилърите могат да получат глоби достигащи над 23 хиляди евро

Ford глобява представителства, които продават електрическия F-150 - 1

Противно на очакванията, централата на Ford е разпространила съобщение в което ясно е оказано, че представителства на марката в САЩ, които продават демонстрационни бройки на електрическия Ford F-150 Lightning подлежат на глоба. Интересната ситуация се разиграва, тъй като търсенето на електрически пикап е огромно, а надценките, които клиентите са готови да платят, за да се сдобият с една от първите бройки е огромна.

Ford глобява представителства, които продават електрическия F-150

Информация за това достига до нас от публикация в специализирания форум F150lLIghtning, където бе разпространен документ, според който представителствата трябва да задържат демонстрационния модел поне 6 месеца, преди да го предадат. В противен случай, глобата за това достига 25 хиляди долара или малко над 23 хиляди евро.

Търсенето на Ford F-150 Lightning е силно завишено, а резервациите надхвърлят 200 хиляди. Подобно нещо се случи и с представянето на новото Bronco, когато представителства на марката също бяха предупредени да не продават демо бройки, но без да бъдат глобявани ако това се случи. Тогава много дилъри не спазиха това правило, а на пазара се появиха именно такива всъдеходи, които често се оказваха с проблеми или недобър външен вид.

Ford глобява представителства, които продават електрическия F-150

Изглежда сега от Ford са решили да поправят тази грешка и въпреки, че представителствата най-вероятно могат да покрият глобата с надценката, която ще получат, то възможността да бъдат санкционирани и по друг начин от Ford също не отпада.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    6 5 Отговор
    Когато си една от най-старите марки за модерно производство на автомобили на света и не можеш да произведеш един пикап.
    Когато имаш маркетинг за продукта си 5 години преди да е готов и продължавяш да плащаш реклами за прдукт който дори не можеш да произвеждаш...