Отидете към основна версия

8 873 14

Електрическо Bentley с 1400 конски сили ускорява от 0 до 100км/ч за 1.5 секунди

  • bentley-
  • електрически коли-
  • концепт-
  • електрическа кола-
  • continental

Изпълнителният директор на компанията разкри повече за плановете на марката

Изпълнителният директор на Bentley – Ейдриън Холмарк заяви, че първият електрически модел на марката може да разполага с 1400 конски сили, когато бъде представен през 2025 година. Тази мощност ще позволи изключително лесно ускорение. „Ако сега разполагаме с 650 конски сили с GT Speed, ние ще увеличим това двойно с изцяло електрическия модел“, заяви Холмарк пред Automotive News Europe.

Той сподели още, че ускорението от 0 до 100км/ч е проблем, който създава неудобство и за това трябва да има решение. От Bentley са намерили такова като позволяват на водача да регулира ускорението. Така той може да ускорява от 0 до 100км/ч в рамките на 2.7 секунди или пък 1.5 секунди.

Електрическото Bentley ще бъде построено на платформата PPE, която можем да открием още при електрическото Q6 E-Tron и Porsche Macan EV. Холмарк сподели още, че от компанията ще се опитат да направят колата да изглежда като конвенционален автомобил, а не като електрически такъв.

През 2020 година от Bentley показаха концепта EXP 100 GT, който разполага с четири индивидуални места, две големи врати и изящен дизайн. Според последните слухове, първият изцяло електрически модел на марката ще бъде позициониран в SUV сегмента, но все още няма потвърдена информация, че това ще е така.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.

Свързани новини