Отидете към основна версия

30 756 16

Няколко съвета против кражба на гуми и джанти от колата

  • съвети-
  • гуми-
  • джанти-
  • кражба

Намирането на кола след нощно паркиране без колела е относително често срещана практика, особено в големите градове. Затова днес ви предлагаме да се запознаете с няколко съвети или да ви ги припомним, които ще ви помогнат да предпазите автомобила си от кражба на колела.

Охраняем паркинг

Освен колелата на охраняем паркинг, колата ще е с непокътнати и фарове, и огледала, а самата кола също няма риск да бъде открадната.

Сигнализация

Много съвременни алармени системи са настроени не само към неравности и опит за отваряне на вратите на автомобила, но и към ъгъла на автомобила спрямо пътя. Така че когато крадците повдигнат колата за развият болтовете, всички наоколо ще го чуят.

Секретен болт

Тази тайна закопчалка под формата на болт или гайка има уникална форма на главата и може да се развие само с помощта на специален ключ, който идва с комплекта. Секретните болтове не са панацея, но определено затрудняват крадците.

Висок бордюр

Опитайте се да поставите колата по-близо до висок бордюр. В този случай шансовете на крадеца да открадне и четирите колела са значително намалени, тъй като високият праг няма да направи възможно поставянето на крик под дъното.

Камери за наблюдение

Ако трябва да оставите колата си за известно време, паркирайте на добре осветено място в близост до офис сгради и магазини – там вероятно има и камери за видеонаблюдение.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.

Свързани новини