Отидете към основна версия

2 443 5

Кой е по-бърз, самолет или Rimac Nevera? (ВИДЕО)

  • самолет-
  • rimac-
  • nevera-
  • състезание

Електрическият суперкар се пробва срещу летателната машина

Състезанието между автомобили и самолети е нещо, което вече не е толкова ново, след като от Top Gear проведоха своя изпитателен тест с Bugatti Veyron и изтребител преди няколко години, но все пак е интересна надпревара между два различни типа превозни средства. В ново рекламно видео, Rimac Nevera се изправя срещу малък самолет, който лети „надолу с главата“.

Летателната машина се управлява от словенеца Петът Подлуншек, който прави различни представления и номера във въздуха от 1994 година насам и печели множество състезания през годините. Зад волана на Nevera-та пък застава тест пилотът Мирослав Зрънчевич, който се опитва да задържи автомобила пред самолета или поне до края на пистата.

Припомняме, че Nevera се задвижва от четири електромотора със системна мощност от 1914 конски сили и максимален въртящ момент от 2360 нютон метра. Това позволява ускорение от 0 до 100км/ч за под 2 секунди и време на 402 метра от едва 8.582 секунди. Само преди няколко дни изпълнителният директор на компанията – Мате Римац се похвали и с първата регистрирана Nevera в световен мащаб.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини