Отидете към основна версия

20 909 23

"Грозното пате" се завръща

  • citroen-
  • 2cv-
  • ds2

На салона в Париж догодина ще бъде представен наследник на легендарния Citroen 2CV, съобщава френският портал Auto Titre. Автомобилчето ще напомня на прототипа Revolte, показан на франкфуртското изложение през 2009-а.

За разлика от аскетичния си предшественик новият DS2, както вероятно ще бъде кръстен моделът, ще привлича със стил и лукс. Освен хечбека на по-късен етап ще се появи и версия с мек таван в стила на оригинала.

В техническо отношение DS2 ще бъде унифициран с Peugeot 208. Моделът ще се оборудва с трицилиндрови бензинови двигатели с мощност до 90 к.с. и четирицилиндрови дизели, развиващи до 115 коня. Върховата модификация ще бъде снабдена с бензинов турбомотор със 155 к.с.

Основни конкуренти на Citroen DS2 ще бъдат "неокласики" като FIAT 500 и Mini Cooper. За конкретни цени е рано да се говори, но според слуховете възродената легенда ще струва около 15 000 евро.

Citroen 2CV се произвежда от 1949 до 1990 г. и става известен с прякора "Грозното пате". Има двуцилиндров двигател с мощност 9 к.с. и предно предаване. Благодарение на достъпната си цена, простото обслужване и евтината поддръжка моделът става истински хит във Франция и изиграва ролята на тамошния народен автомобил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини