Отидете към основна версия

12 571 25

Полицаи признават, че батериите на електрическите автомобили се изтощават напълно по време на служба

  • nissan-
  • leaf-
  • електрически автомобили-
  • полиция-
  • полицаи

Британските власти разполагат с 435 служебни коли на ток

Полицията в Глостършир разполага с най-многобройния парк от електрически автомобили във Великобритания. На разположение на местната полиция има 66 броя Nissan Leaf и 9 електрически буса Nissan NV200. Това сформира цели 20 процента от целия електрически автопарк на британската полиция, където към момента има 435 електрически автомобила.

На пръв поглед това изглежда много добре, но не и за местните полицаи, които трябва да се справят с всички предимства и недостатъци на това да използват електрически автомобили. Според комисар Крис Нелсън от местната полиция, много от полицаите имат проблеми със служебните си електрически автомобили. Той споделя, че много от тях трябва да се справят с изтощени батерии.

„Чувал съм за много проблеми с полицаи, обикалящи с електрически автомобили в опит да намерят зарядна станция, изтощавайки батериите и качвайки се на други превозни средства“. Това сподели Нелсън в скорошно интервю.

„Въпреки, че напълно разбирам и подкрепям климатичния контрол, моето първо задължение е да се боря с престъпността.“

Нелсън допълни, че не иска да вижда полицаи, батериите на чиито автомобили се изтощават, докато отиват към пътен инцидент с включени светлини, радио и парно

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 31 гласа.

Свързани новини