Отидете към основна версия

2 465 9

Запознайте се с новия крал на пистата – 911 GT3 RS

  • porsche-
  • 911-
  • gt3 rs-

Най-наточената версия на последното поколение разполага с 518 конски сили

Преди броени минути Porsche представи най-очакваната модификация на последното поколение 911 – GT3 RS. Наточената версия е още по-подготвена за писта, разполага с още повече аеродинамични елементи и е готова за нов рекорд на Нюрбургринг.

От Porsche са се погрижили за аеродинамиката, започвайки още от предната част, където е поставен нов по-голям централен радиатор на мястото на предишната конфигурация с три по-малки. По този начин се отваря повече място за аеродинамични елементи отпред. При скорост от 200км/ч, колата е способна да произведе до 409 килограма сила на притискане и до 860 килограма при скорост от 285км/ч.

Аеродинамичните елементи продължават и по предния капак, калниците, праговете и разбира се, голямото крило в задната част и активният дифузьор в долната част на колата. Задвижването се осигурява от 4.0-литров боксер с 518 конски сили. Той разполага с нов колянов вал и изпускателна система. Задвижването е задно, а трансмисията е автоматична със седем предавки.

Максималната скорост на колата е 296км/ч, а ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 3.2 секунди. Спирачките са 6-бутални отпред и 4-бутални отзад с опция за керамични дискове, а 20-цолови гуми отпред и 21-цолови гуми отзад осигуряват сцеплението към пътя. Теглото на колата е едва 1450 килограма, благодарение на използването на ултра леки материали.

Клиентите ще имат възможност да поръчат колата с допълнителния Clubsport пакет, без да доплащат за него, като той добавя предпазна клетка в интериора, шестточкови колани, пожарогасител под седалката и карбонови елементи с прозрачен лак.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини