Отидете към основна версия

13 527 14

Suzuki представи малък хечбек с цена под 10 хиляди лева

  • suzuki-
  • k10-
  • alto-
  • swift-
  • ignis

Alto K10 дебютира в Индия

Suzuki представи новото поколение на модела Alto K10, бюджетен модел, който се произвежда за индийския пазар. Колата се позиционира над по-малкия Alto 800 и под Ignis, Swift и Baleno в гамата на японския производител. Колата е дълга точно 3.53 метра, широка е 1.49 метра и е висока 1.52 метра. Междуосието е точно 2.38 метра.

Новият модел може да се похвали с по-закръглени форми и модерно излъчване. В предната част откриваме голяма решетка с отвори тип пчелна пита и рефлекторни фарове. Джантите са с диаметър от 13 цола и серийно пристигат с тасове. Задните светлини също разчитат на обикновени крушки с нажежаема жичка.

Интериорът е силно модернизиран и предлага 7-инчов инфотеймънт екран с възможност за свързване на смартфон с Android Auto и Apple CarPlay. Километражът е дигитален, а мултиволан и аудио система с четири говорителя са част от екстрите. Хечбекът разполага още с две въздушни възглавници, ABS, EBD, автоматично заключване на вратите и задни парктроници.

Двигателят е 1.0-литров бензинов с мощност от 67 конски сили и максимален въртящ момент от 89 нютон метра. Те се предават към предните гуми, а клиентите могат да избират между автоматична трансмисия и механична такава с пет предавки. Базовият модел се предлага на цена от малко под 5 хиляди евро, а при по-високите нива на оборудване може да достигне до близо 6 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 40 гласа.

Свързани новини