Отидете към основна версия

4 165 12

Дяволското Lamborghini Urus Performante е тук с 666 конски сили

  • lamborghini-
  • urus-
  • performante

Наточеният модел е по-мощен, по-лек, по-широк и по-нисък

Lamborghini постигна невероятни успехи с кросоувъра Urus и от компанията изглежда искат да запазят това темпо и да попречат на новите играчи като Aston Martin DBX и Ferrari Purosangue да вземат от продажбите на модела. Преди броени часове, италианците представиха нова наточена версия на всъдехода, която получава добавката Performante и може да се похвали с повече мощност, по-ниско тегло, по-добра „стъпка“ и по-ниско окачване.

Задвижването е поверено на идентичен 4.0-литров бензинов двигател с допълнителни 16 конски сили и максимална мощност от 666 конски сили, както и въртящ момент от 850 нютон метра. Те се предават към четирите колела, а за смяната на предавките отговаря автоматична трансмисия. Освен по-голямата мощност, Urus Performante е и с 47 килограма по-лек, което допринася за ускорението от 0 до 100км/ч в рамките на 3.3 секунди. Максималната скорост е 306км/ч.

Моделът получава и нови брони, които увеличават общата дължина на колата с 25мм, докато купето е свалено с 20мм към земята, благодарение на подобрено окачване. Калниците получават по-широки карбонови калници, за да съберат по-широките с 16мм гуми, които са обути около 23-цолови ковани джанти. Стандартно колата пристига с изпускателна система Akrapovic, както и по-бърза система за завиване на задните колела.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини