Отидете към основна версия

2 104 6

Новото Peugeot e-208 дебютира с позната визия и по-голям пробег

  • peugeot. 208-
  • e-208-
  • електрически автомобил-
  • фейслифт

Електрическият хечбек получи нов мотор с повече мощност

Peugeot представи фейслифт на електрическата версия на компактния хечбек e-208, който се радва на огромен интерес в Европа още от представянето си преди три години. Обновената модификация не се различава толкова на външен вид, колкото се е променила под обвивката и е получила ново задвижване. Благодарение на преработен електромотор, е-208 вече генерира 156 конски сили или с около 20 конски сили повече от преди. Максималният въртящ момент от 260 нютона е идентичен с този от преди, а вероятно ускорението от 0 до 100км/ч, което преди отнемаше 8.1 секунди, сега отнема няколко десети по-малко.

Заедно с новия електромотор, стилното „мини“ получава и нова батерия с 400-волтова структура и капацитет от 48.1кВч. Тя увеличава пробега с около 10%, позволявайки му да измине около 400 километра с едно зареждане. Батерията може да бъде зареждана с до 100кВч и в такъв случай зареждането от 20 до 80% отнема по-малко от 25 минути.

По отношение на другите параметри на колата, тя на практика запазва всичко от предходния модел, включително термопомпата и сензорът за влажност, които също работят за по-добър пробег и включват и изключват климатичната система. Джантите са с размер от 16 цола и са поставени върху гуми с ниско съпротивление. От Peugeot казват, че са подобрили и задвижването при високи скорости за повече пробег при извънградско шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини