Отидете към основна версия

1 431 20

Над половината от продадените нови коли ще са на ток само след няколко години

  • електромобил-
  • електромобили-
  • коли на ток-
  • сащ

Експерти в САЩ предвиждат ръста на електричките

Електрическите автомобили ще заемат повече от половината продадени коли в САЩ през 2030 година. Това твърдение е на експерти, цитирани от BloombergNEF. Те смятат, че усилената разработка и все повечето нови модели, които излизат на пазара ще улеснят избора на електрически автомобили и окончателното им надмощие над бензиновите и дизеловите коли.

Според предходни проучвания на експерти, електрическите коли в САЩ в началото на следващото десетилетие трябваше да наброяват около 43% от всички продажби на нови автомобили, но с въвеждането на някои закони, този процент ще се увеличи до 52%

Анализаторите на BloombergNEF признаха, че продажбите на електромобили може да не скочат значително през следващите няколко години, отчасти защото новите правила за данъчен кредит означават, че пълната помощ $ 7500 е отворена само за превозни средства, произведени в Северна Америка, а също така има ограничения за това от къде се доставят батерии. Очаква се обаче много производители на автомобили да се изправят пред тези предизвикателства, което ще увеличи броя на автомобилите, които отговарят на условията за финансова помощ, което ще направи електромобилите по-достъпни.

Очаква се броят на електрифицираните превозни средства в Америка да нарасне масово, когато наближаваме средата на следващото десетилетие с помощта на законодателство, забраняващо автомобилите с вътрешно горене в много щати. Калифорния вече прие закон, изискващ всички нови автомобили, продадени там до 2035 г., да не генерират емисии, а много други щати се очаква да последват примера.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини