Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 19:49 1 425 20

Над половината от продадените нови коли ще са на ток само след няколко години

  • електромобил-
  • електромобили-
  • коли на ток-
  • сащ

Експерти в САЩ предвиждат ръста на електричките

Над половината от продадените нови коли ще са на ток само след няколко години - 1

Електрическите автомобили ще заемат повече от половината продадени коли в САЩ през 2030 година. Това твърдение е на експерти, цитирани от BloombergNEF. Те смятат, че усилената разработка и все повечето нови модели, които излизат на пазара ще улеснят избора на електрически автомобили и окончателното им надмощие над бензиновите и дизеловите коли.

Според предходни проучвания на експерти, електрическите коли в САЩ в началото на следващото десетилетие трябваше да наброяват около 43% от всички продажби на нови автомобили, но с въвеждането на някои закони, този процент ще се увеличи до 52%

Анализаторите на BloombergNEF признаха, че продажбите на електромобили може да не скочат значително през следващите няколко години, отчасти защото новите правила за данъчен кредит означават, че пълната помощ $ 7500 е отворена само за превозни средства, произведени в Северна Америка, а също така има ограничения за това от къде се доставят батерии. Очаква се обаче много производители на автомобили да се изправят пред тези предизвикателства, което ще увеличи броя на автомобилите, които отговарят на условията за финансова помощ, което ще направи електромобилите по-достъпни.

Очаква се броят на електрифицираните превозни средства в Америка да нарасне масово, когато наближаваме средата на следващото десетилетие с помощта на законодателство, забраняващо автомобилите с вътрешно горене в много щати. Калифорния вече прие закон, изискващ всички нови автомобили, продадени там до 2035 г., да не генерират емисии, а много други щати се очаква да последват примера.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    9 11 Отговор
    Стига вече с тия електрики, бе!
    Не разбрахте ли, че това са ПСПС(подвижни самозапалими превозни средства).
    Оставете ги амеровците сами да си счупят главите...
  • 2 Оптимистично

    5 9 Отговор
    След няколко години по голяма част от земята ще в радиоактивна пепел.
  • 3 Няма да стане!

    9 5 Отговор
    Няма да е през 2030.

    Много по-рано ще е. И няма да е заради субсидиите.
  • 4 Така е

    8 4 Отговор
    Може дотогава да се промени теорията, която императивно постановява, че глобалното затопляне е следствие от човешка дейност.Ултразелените може да измислят друга идеология.Може да се окаже, че производство,експлоатация и утилизация на елкарите замърсява повече природата от двг.

    Коментиран от #5

  • 5 Баш тъй ще е

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    И света ще мине на водород, нали?

    А мармотите....
  • 6 Емили с тротинетката

    3 4 Отговор
    Това е пропаганда! Колкото и да преобразуваш енергията, повече няма да стане. Зелената сделка се доказа като измама и че не може да осигури енергия за Европа. Може би само за LED крушки в къщите и дотам. Един литър нефт заменя труда на десет работника. С колкото се намали употребата на нефт, с толкова трябва да се намали населението.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 По-голяма глупост не бях чел

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Емили с тротинетката":

    Повече от половината от електрическата енергия в Германия се произвежда от възобновяеми енергийни източници. Малко ли ти се струва?

    Ако не беше Германия да изнася ток за Франция, французите щяха да стоят на тъмно, въпреки че имат ми е много атомни централи в Европа.
  • 8 Е, колко да е малко енергията?

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Емили с тротинетката":

    За една година Земята получава от Слънцето около 1,96.1021 килокалории лъчиста енергия, която е към 10 пъти повече от всички нейни енергийни запаси взети заедно. Почти същото количество енергия се излъчва от Земята обратно в космоса – затова температурата ѝ не се отклонява от тази, необходима за съществуване на живота в този вид, в който го познаваме (част от енергията, която Земята излъчва в космоса се получава от ядрения разпад).

    Коментиран от #9

  • 9 Турбо

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Е, колко да е малко енергията?":

    Значи наближава времето да си купиш Тесла.

    Коментиран от #10, #11, #12, #14, #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хайл

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    В практикер има с много хубави дръжки...може да е шарена тесла
  • 13 Всички знаят

    2 3 Отговор
    Няма начин, колкото и да ги рекламират!
  • 14 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    С какво да я купи
  • 15 оня с коня

    2 1 Отговор
    Тази Перспектива за навлизане на Ел.Колите в Бита на Американците със сигурност е добра за Икономиката и Стандарта им на Живот но е отлична новина и за Нас,защото така Цените на Колите с ДВГ и Горивата ще паднат поради намалено търсене на пазара.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Любопитен

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Турбо":

    Не ти ли омръзна да се заяждаш на дребно с хората с лични нападки, когато се говори за световни автомобилни тенденции, а в момента за пазара на електромобили в САЩ и енергията която пада от милиони години върху земята от слънцето?

    Коментиран от #18

  • 18 Турбо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Любопитен":

    Къде видя лични нападки???Знаем за твоите прогнози за световните тенденции,които никога не се сбъдват.Не се ли усещаш,че дразниш хората с умните си неприложими идеи?Дай пример,купи си Тесла,зареждай безплатно и продавай ток.

    Коментиран от #19

  • 19 Пак ли пътуваш в бъдещето

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Турбо":

    Как разбра дали прогнозите ми са се сбъднали, след като още не е дошло времето за което прогнозирам?

    Коя от тенденциите не се е сбъднала? Тесла ли спря да расте с 50% годишно, още през 2019 г както прогнозирахте че няма да продаде половин милион и никога няма да може да ги продаде?

    Дори при настоящите цени на тока, например тази вечер в 8:00 часа ще е 1,33 лева за киловатчас без ддс и такси пренос, тоест само енергията с ддс ще струва 1,60 лв за киловатчас към които трябва да добавиш и таксите за пренос и разпределение, все още електромобила може да се зарежда на почти пет пъти по-ниска цена в същото денонощие.

    Нали токът само щеше да постъпва и нямаше да има евтин!

    Дали по тази причина не следва и следващата позната от мен тенденция, че вече са направени заявки за 24 гигавата мощности от възобновяеми източници само за България, което да направи разликата между най-високата и най-ниската цена на тока за денонощието още по-висока?

    Нали според вас тока от фотоволтиците беше много скъп и никой нямаше да инвестира в такива скъпи играчки?

    Очевидно вашите прогнози нито тенденции се сбъдват.

    Съгласни ли сте с моята прогноза че догодина тесла модел у ще стане най-продаваният автомобил в света за годината? Хайде да видим колко сте добри в прогнозите и кой ще познае? Нямате мнение по въпроса нали, но в същото време сте сигурни, че аз греша!

    Аз поне имам смелостта ясно и категорично да кажа нещо и да стоя за думите си, а вие дори не може
  • 20 Пак ли пътуваш в бъдещето

    1 1 Отговор
    Съгласни ли сте с моята прогноза че догодина тесла модел у ще стане най-продаваният автомобил в света за годината? Хайде да видим колко сте добри в прогнозите и кой ще познае? Нямате мнение по въпроса нали, но в същото време сте сигурни, че аз греша!

    Аз поне имам смелостта ясно и категорично да кажа нещо и да стоя за думите си, а вие дори не може да повторите и потвърдите какво сте казали вчера, защото ви е страх да не сбъркате.