Отидете към основна версия

6 251 25

В центъра на София разработват електромобила с най-бързо зареждане (ВИДЕО)

  • софия-
  • xpeng-
  • g9-
  • китай-
  • електромобил

Покрит с камуфлаж XPeng G9 бе засечен в столицата ни

Потребители на Facebook групата „Собственици на електромобили в България“ съобщиха, че са забелязали тестов прототип на електромобила с най-бързо зареждане в света – Xpeng G9. Луксозният всъдеход дори е заснет на видео от Боби Софрониев, който сподели кадрите с нас.

По всичко се вижда, че колата е в процес на разработка и въпреки, че дизайнът ѝ бе разкрит по време на официалната премиера В Китай през ноември месец 2021 година, а първите бройки вече бяха предоставени на азиатски медии за тестове, "джипът" все още носи камуфлажно покритие. Китайската марка смята да навлезе и на пазара в Европа, като това ще се случи най-рано през 2023 година. Вероятно засеченият в София прототип е част именно от планираната европейска инвазия, макар да нямаме информация за това какво точно прави колата в страната ни и дали присъствието и има връзка с някоя от компаниите в автомобилния или технологичния сектор.

Според китайски тестове, колата може да измине около 700 километра с едно зареждане или около 610 километра приравнено към познатия в Европа WLTP стандарт. Топ модификацията пък може да се похвали с ускорение до 100км/ч за само 3.9 секунди, както и зареждане на батерията от 10% до 80% за само 15 минути.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини