Отидете към основна версия

10 361 7

Mazda представи евтин семеен кросоувър

  • mazda-
  • cx-8

Новата Mazda CX-8 беше представена в Япония. Седемместният кросоувър е претърпял фейслифт и ще бъде пуснат в продажба до края на годината. У дома той ще се продава с базова цена от 20 000 долара, а продажбите в други страни ще започнат по-късно. Това съобщава официалният сайт на японската марка.

Mazda CX-8 е удължена версия на добре познатия кросоувър CX-5. Съответно, той е актуализиран по същия начин като своите "братя" - радиаторната решетка, осветителното оборудване и броните бяха сменени. Освен това линията е разширена с версиите Grand Journey и Sports Appearance, както и със специални 19-цолови джанти.

Интериорът на Mazda CX-8 също е проектиран като по-малкия модел CX-5, като основната разлика е третият ред седалки. Вътре са монтирани нови предни кресла и повече USB портове. Мултимедийната система и адаптивният круиз контрол също са подобрени.

Седемместният кросоувър Mazda се предлага с бензинови 2.5-литрови двигатели с мощност 190 и 230 к.с., както и с 2.2-литров турбодизел с 200 конски сили. Всички версии са оборудвани с шестстепенна автоматична скоростна кутия, като задвижването може да бъде предно или на четирите колела.

Сменени са пружините и амортисьорите в окачването, което прави возията по-комфортна. Интересното е, че разработката на наследника на Mazda CX-8 вече е в ход. Моделът, наречен CX-80, се подготвя специално за европейския пазар и подобно на CX-60 ще става все по-премиум.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.

Свързани новини