Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 09:55 10 320 7

Mazda представи евтин семеен кросоувър

  • mazda-
  • cx-8
Mazda представи евтин семеен кросоувър - 1

Новата Mazda CX-8 беше представена в Япония. Седемместният кросоувър е претърпял фейслифт и ще бъде пуснат в продажба до края на годината. У дома той ще се продава с базова цена от 20 000 долара, а продажбите в други страни ще започнат по-късно. Това съобщава официалният сайт на японската марка.

Mazda представи евтин семеен кросоувър

Mazda CX-8 е удължена версия на добре познатия кросоувър CX-5. Съответно, той е актуализиран по същия начин като своите "братя" - радиаторната решетка, осветителното оборудване и броните бяха сменени. Освен това линията е разширена с версиите Grand Journey и Sports Appearance, както и със специални 19-цолови джанти.

Mazda представи евтин семеен кросоувър

Интериорът на Mazda CX-8 също е проектиран като по-малкия модел CX-5, като основната разлика е третият ред седалки. Вътре са монтирани нови предни кресла и повече USB портове. Мултимедийната система и адаптивният круиз контрол също са подобрени.

Mazda представи евтин семеен кросоувър

Седемместният кросоувър Mazda се предлага с бензинови 2.5-литрови двигатели с мощност 190 и 230 к.с., както и с 2.2-литров турбодизел с 200 конски сили. Всички версии са оборудвани с шестстепенна автоматична скоростна кутия, като задвижването може да бъде предно или на четирите колела.

Mazda представи евтин семеен кросоувър

Сменени са пружините и амортисьорите в окачването, което прави возията по-комфортна. Интересното е, че разработката на наследника на Mazda CX-8 вече е в ход. Моделът, наречен CX-80, се подготвя специално за европейския пазар и подобно на CX-60 ще става все по-премиум.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕРИОЗНО

    3 11 Отговор
    В социализмът можеше да има заповед всички стоки да падат с 3% всяка година, и доходите да растят с 3%. НАЙ-МАЛКО! Което предприятие не изпълнява се глобява с 3% от добавената стойност. Данъците да са 12% от добавената стойност. Едно кисело мляко тогава струва 23 ст. едно предприятие прави 700 000 млека, добавена стойност 10 ст. - 5 ст. за работни заплати. Тоест за заплати 35 000 лева, при 350 работници, се пада заработка 100 лева на човек на ден. 1% от добав-стойн да отива за дизайн и качество. Тоест в наука, и случая 1% от 70 000 на ден е 255 000 лева разход за наука в това предприятие - годишно. В завод за автобуси - добавена стойност 10 000 лева, при 2000 автобуса е 20 милиона или 200 000 лева за наука - годишно. Тогавашният лев е поне 5 пъти по-скъп от сегашният лев. При 50 000 автомобила годишно, е 2-милиона за наука в такова предприятие, тестове.

    Коментиран от #3

  • 2 СЕРИОЗНО

    2 5 Отговор
    Икономическа програма: Бургас, Русе, Видин, Пловдив, до 20 км от тях се създават ТЪРГОВСКИ ТОЧКИ КЛЪСТЕРИ, където да може да се купи всякакъв вид суровина и където да се продава готовият продукт. Чорапена фирма купува преждата, конците, и когато произведе чорапите отива пак в този клъстер и си продава чорапите. Където са суровините, фирмата ще има дилър където ще ги купи, в секторът на готовите продукти ще има дилър където ще продава готовият продукт. ................. 40% от БВП на зает да нивото на минималната заплата, но синдикатите да настояват 70% от добавената стойност да е за заплати и 70% от средната заплата в предприятието да е минималната заплата. Държавата произвежда поскъпналите стоки за да ги поевтини, 70% от валутният резерв събиран за 8 месеца да се обменя за собствена валута - за цена която подсилва родната валута и чупи мераците за спестяване в чужда валута. 15 години да се поддържат стабилни цени, после 3 години да се постигне инфлация 1000% - без да се спира потреблението, а да се печатат пари за потребление и нови производствени мощности И ОБЩЕСТВЕНА ИНФРАСТРУКТУРА. После се маха една нула от парите, и пак 15 години стабилност. Може и стокови пари, дори 300% от БВП - така при 10% растеж ще може да се напечатат 45 милиарда лева при 150 милиарда лева. Стокови пари, като облигации, но се изплащат примерно след 20 години в стоки сметнато, фиксирани, но изплатени в злато и сребро. Но тези пари-облигации когато попаднат в държавата тя ги сме
  • 3 Мхм

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "СЕРИОЗНО":

    И всичко естествено под формата на заеми от Сесесере
  • 4 Аугусто Пиночет

    4 3 Отговор
    Факти.бг - кота 0 на комунистически чугуни и соц носталгици. Нема оправия

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    8 1 Отговор
    Хората искат евтини коли, нови и евтини. Колите стават все по-скъпи заради ненужни екстри с много електроника, сензори и съответно проблеми. Смешно е. Със сигурност бих си купил нова кола като сегашната ми, сув, атмосферен бензин с 4х4, преди 13г. е струвала 23х.евро, а сега какво може да си купиш за такива пари - нищо.
  • 6 Язе

    14 0 Отговор
    Искам я СХ-8 в България на тази цена и я купувам, ама тук цената ще е съвсем друга.
  • 7 Берия Лаврентий Павлович

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аугусто Пиночет":

    А у мена до сих пор не было наблюдения на чилийца на Клыме😉😂