Отидете към основна версия

17 398 15

Ще има ли BMW 8er?

  • bmw-
  • 8er-
  • gran lusso-
  • pininfarina
Отговорът на този въпрос най-вероятно ще разочарова феновете на баварската марка, защото според информация на изданието Autocar, BMW не планира да възражда своята осма серия. Английското издание цитира шефа на отдела за изследвания и разработки към BMW Херберт Дис, който казва, че дори и да се появи осма серия, то вероятността е малка и това няма да стане скоро.
 
Ще припомним, че преди време се появи информация, че баварците ще пуснат BMW 8er, което ще се базира на концепцията Gran Lusso (горната снимка), която е съвместна разработка на BMW и Pininfarina. Идеята беше новата осма серия да се конкурира с автомобили като Bentley Continental GT. Прототипът Gran Lusso беше приет доста радушно, както от специалисти, така и от широката публика.
 
BMW Pininfarina Gran Lusso беше представено през месец май тази година в Италия. Голямото купе е базирано на седмата серия на баварците и разполага със същия дванайсетцилиндров двигател. Мощността на този мотор е 544 конски сили, а въртящият момент се предава на колелата през осемстепенна автоматична скоростна кутия. Първото BMW 8er (долната снимка) се прави от 1989 до 1999 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини