Отидете към основна версия

8 967 66

Ясно е колко ще струва електрическия Москвич 3е

  • москвич-
  • москвич 3-
  • москвич 3е-
  • цена

Цената ще бъде около 3.5 милиона рубли

След като миналия уикенд станаха ясни цените на Москвич 3 с автоматична трансмисия, сега в Русия се появи и първата информация за цената на електрическата версия на модела, носеща означението „е“ след своето име. Информацията е от мениджър на едно от представителствата на Москвич, който разкри цената пред изданието autonews.

Той сподели, че цената на електрическия кросоувър ще бъде около 3.5 милиона рубли, което се равнява на около 89 хиляди лева според днешния курс на валутата. Според предходни планове, продажбите на електрическия модел трябваше да стартират на 26 декември, но поне това представителство към момента продава единствено бензинови варианти на новия Москвич. Очаква се поръчките на електрическата модификация да започнат през 2023 година.

Припомняме, че „зелената“ версия на Москвич 3 може да измине до 410 километра с едно зареждане. Задвижването се осигурява от един електромотор с мощност от 68 конски сили, което е над два пъти по-малко от това при бензиновата версия, която може да се похвали с цели 150 конски сили от 1.6-литров турбо двигател.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.

Свързани новини