Отидете към основна версия

18 587 15

VW-то за скръндзи ще струва някакви си 110 000 евро

  • volkswagen-
  • xl1-
  • vag

Намеренията на Volkswagen да пусне на пазара автомобил с разход 1 литър на 100 км пробег породиха надежди, че революционното возило ще бъде достъпно едва ли не за всеки. Оказва се обаче, че във Волфсбург разбират смисъла на икономиите по съвършено различен начин.

Според информация на немското издание WirtschaftsWoche серийната версия на Volkswagen XL1 ще струва безумните 110 000 евро. За същата сума може да се купи Porsche 911, но то надали ще предизвиква същия фурор по улиците.



Работата е там, че VW смята да пусне крайно ограничена серия от 250 екземпляра XL1, което ще го превърне в истинска рядкост. Както и с Bugatti Veyron, целта на проекта не са печалбите, а демонстрация на техническите възможности на концерна.

Серийният вариант на XL1 бе представен през март в Женева. Автомобилът с необичаен дизайн е снабден с 800-кубиков двуцилиндров дизел с мощност 48 к.с. и въртящ момент 120 Нм и 20-киловатов електромотор. Задвижващи са задните колела, а зарядът на батериите стига за изминаването на 50 км само на ток.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини