Last news in Fakti

5 Септември, 2013 12:48 18 583 15

VW-то за скръндзи ще струва някакви си 110 000 евро

  • volkswagen-
  • xl1-
  • vag

Намеренията на Volkswagen да пусне на пазара автомобил с разход 1 литър на 100 км пробег породиха надежди, че революционното возило ще бъде достъпно едва ли не за всеки. Оказва се обаче, че във Волфсбург разбират смисъла на икономиите по съвършено различен начин.

Според информация на немското издание WirtschaftsWoche серийната версия на Volkswagen XL1 ще струва безумните 110 000 евро. За същата сума може да се купи Porsche 911, но то надали ще предизвиква същия фурор по улиците.



Работата е там, че VW смята да пусне крайно ограничена серия от 250 екземпляра XL1, което ще го превърне в истинска рядкост. Както и с Bugatti Veyron, целта на проекта не са печалбите, а демонстрация на техническите възможности на концерна.

Серийният вариант на XL1 бе представен през март в Женева. Автомобилът с необичаен дизайн е снабден с 800-кубиков двуцилиндров дизел с мощност 48 к.с. и въртящ момент 120 Нм и 20-киловатов електромотор. Задвижващи са задните колела, а зарядът на батериите стига за изминаването на 50 км само на ток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dr. Dick

    13 2 Отговор
    Потресаващо недоразумение

    Коментиран от #8

  • 2 Mercedes-Benz

    12 1 Отговор
    Еко уродливост, е до тва води стремежа да си "МОДЕРЕН" и "ЗЕЛЕН" , да угодим на хипитата!
  • 3 Йордан Славов

    10 3 Отговор
    Пълен кретенизъм! Да не говорим за дизайна - Ситроен от 70-те.
    Зелената зараза е навсякъде
  • 4 Светослав Тодев

    13 3 Отговор
    Tesla Model S едва ли ще ви излиза по-скъпо от един литър на 100 километра, защото е само на ток, с тази разлика че ускорява по-бързо от някои Ферарита, изминава в пъти по-дълъг пробег и има 0 вредни емисии от кола :-) Друг върпоса че тока който се произвежда не всичкия е еко :-) Но това е друга тема. Това безумие горе е хем по-скъпо, хем по-грозно, с по-малко места, доста мудно и като цяло е остаряло преди да се появи на пазара.
    Който не е запознат с Тесла S Може да Гугълне и да се наслаждава
  • 5 Симеон Тасев

    1 6 Отговор
  • 6 batmusurat

    1 1 Отговор
    Зелената идея не е никак лоша стига сме ги хранили тия араби. Това е бъдещето ток или някой възобновяем ресурс който не се отразява негативно върху околната среда. Мощностните характеристики на тези хибриди ще се подобряват с течение на времето както и консумацията но за това си трябва време а пък и арабите не допускат много такива ентусиасти да ги развиват.

    Коментиран от #9

  • 7 Ото Скорцени

    3 5 Отговор
    Fолксваген са номер 1 в света на автомобилостроенето. Следвани плътно от корейците. Скоро номер 1 ще са азиатците.
  • 8 Иван Томов

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Dr. Dick":

    1 литър на 100 км пробег?Само ако го теглят с въже.
  • 9 Йордан Славов

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "batmusurat":

    Арабеските са дали добива на компании като "Бритиш петролиум", така че "зелената" идея е толкова зелена, колкото аз съм марсианец. Просто друго лоби!
    Не, че имам нещо против да карам кола на ток, но петролния октопод няма как да го позволи. За това е измислена абсурдната теория за глобалното затопляне - за да може на гърба на обикновения човек да се пребори зависимостта от петрола, чрез абсурдно високите цени на петрола. Те се определят от голобради момченца на "Уолдстрийт", спекулиращи с фактори нямащи нищо общо с добива на петрол - от слънчевите изригвания до сексзабежките на някой президент!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Йордан Славов":

    Един мислещ човек!
  • 11 Георги Великов

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Йордан Славов":

    Правилно Данчо......А за темата този модел умишлено е направен със толкова грозна задница....Германците имат добри дизайнери в автомобилостроенето....Голфа 5 цата,Пасата СС Много красиви и,добри коли от нова генерация...Това е някаква интервенция и довод глобално споменаване на VW да насочат клиентите към други модели на VW.....
  • 12 Умут Калфов

    1 1 Отговор
    Колата щеше да изглежда по-добре, ако ги нямаше панелите прикриващи задните колела
  • 13 Калоян Велинов

    0 1 Отговор
    ПЛАТИ СКЪПО ЗА ДА ТИ ИЗЛЕЗЕ ЕВТИНО......
  • 14 Shmeker

    0 1 Отговор
    Май народът им ще си взема пак голфонерки, и там има вариант за нисък разход. Вярно малко повечко горят, ама за разликата в цената ще има да се кара с гориво за 100 години сигурно :D
  • 15 Кобрата

    0 1 Отговор