Отидете към основна версия

6 708 4

Големият Golf ще се казва Sportsvan

  • volkswagen-
  • golf-
  • sportsvan

Точно преди началото на автомобилното изложение във Франкфурт Volkswagen разпространи интересна информация за новата модификация на Golf, характеризираща се с най-голяма вместимост. Този нов Golf ще се казва Sportsvan и ще замени досегашния Golf Plus.

Идеята на конструкторите от Волфсбург е да създадат автомобил, който да притежава в себе си всички особености както на типа возила хечбек, така и на тези, определяни като миниванове. Освен това обликът на автомобила трябва да е подчертано спортен.

Спортната нотка се вижда още от екстериорния дизайн - Golf Sportsvan е по-обтекаем и динамично изглеждащ в сравнение с повечето компактни ванове от този сегмент. Още нещо интересно е, че Sportsvan е наследил доста от гените на Golf GTI.

Иначе салонът и багажното отделение са значително по-просторни и практични от тези на досегашния Golf Plus. На този етап посетителите във Франкфурт ще видят прототип на модела, но от VW заявяват, че серийната версия ще е почти идентична. Производството ще стартира от средата на следващата година.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини