Last news in Fakti

9 Септември, 2013 12:06 6 696 4

Големият Golf ще се казва Sportsvan

  • volkswagen-
  • golf-
  • sportsvan

Точно преди началото на автомобилното изложение във Франкфурт Volkswagen разпространи интересна информация за новата модификация на Golf, характеризираща се с най-голяма вместимост. Този нов Golf ще се казва Sportsvan и ще замени досегашния Golf Plus.

Идеята на конструкторите от Волфсбург е да създадат автомобил, който да притежава в себе си всички особености както на типа возила хечбек, така и на тези, определяни като миниванове. Освен това обликът на автомобила трябва да е подчертано спортен.

Спортната нотка се вижда още от екстериорния дизайн - Golf Sportsvan е по-обтекаем и динамично изглеждащ в сравнение с повечето компактни ванове от този сегмент. Още нещо интересно е, че Sportsvan е наследил доста от гените на Golf GTI.

Иначе салонът и багажното отделение са значително по-просторни и практични от тези на досегашния Golf Plus. На този етап посетителите във Франкфурт ще видят прототип на модела, но от VW заявяват, че серийната версия ще е почти идентична. Производството ще стартира от средата на следващата година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    5 3 Отговор
    Хубава кола за семейни хора
  • 2 EMSKI

    1 4 Отговор
    GOLF PLUS е много добър автомобил(стария модел) ,дано и този е достоен наследник!!!
  • 3 Борис Георгиев

    1 1 Отговор
    Дано да го предлагат с по голям мотор и автоматична ск.кутия.
  • 4 Енцо Енцо

    2 6 Отговор
    Въпреки, че тук са показали топ изпълнението на модела, авомобила изглежда постен и скучен. Типичен vw. Вероятно хора на 50+ биха проявили интерес към него. Като прибавим и проблемите с качеството, които се наблюдават при марката, този автомобил е изключително отблъскващ за младите, интелигенти и интересуващи се от автомобили.