Отидете към основна версия

1 861 8

Следващото Audi A3 ще бъде със задно предаване

  • audi-
  • a3-
  • a4-
  • e-tron

Очаква се наследникът да бъде на ток и с един електромотор отзад

От Audi потвърдиха, че разработват компактен електромобил, който да запълни нишата под кросоувъра Q4 e-tron. Новият модел ще бъде представен най-рано през 2027 година и макар от германската компания да не споменават това официално, то най-вероятно този нов модел ще послужи като наследник на A3 в електрическото бъдеще на марката.

Очаква се новият електромобил да ни представи подобни размери, а също така избор между класически хечбек и седан. Не е ясно дали новият модел ще запази означението А3, но съдейки по логиката на Audi за електрическите и конвенционалните модели, то е много вероятно да видим ново име, вероятно с четно число, като например A2 e-tron.

Британските ни колеги от Autocar твърдят, че колата ще замени предното предаване със задно, като това се дължи на платформата SSP върху която ще бъде построен новият модел. Очаква се да бъде разположен един електромотор върху задната ос, но не е изключено на по-късен етап да видим и двумоторна модификация с Quattro задвижване. Наследникът на А3 ще може да изминава около 643 конски сили, а 800-волтова архитектура ще помага за по-бързото зареждане.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини