Отидете към основна версия

6 Април, 2023 15:07, обновена 6 Април, 2023 15:07 15 181 56

Два специални Range Rover-а с цена от 1 млн. лева „кацнаха“ в България (ВИДЕО)

  • range rover-
  • land rover-
  • range rover sv-
  • българия

Всъдеходите са от най-луксозната модификация SV

Рано тази сутрин бяхме гости на специално събитие по повод премиерата и доставката на първите Range Rover SV в България. Близо година и половина след дебюта на стандартния Range Rover у нас, сега в представителството на марката бяха доставени и първите две бройки от най-луксозната и скъпа версия SV. Двете коли са закупени от клиенти, а общата им стойност е около 1 милион лева. От представителството разкриха, че към момента са продадени около 10 автомобила на територията на страната ни.

Може да познаете специалните Range Rover-и по различната предна решетка, както и бронята с променен дизайн на лайсните. Отличителни белези също така са и емблемите SV върху страничните „хриле“, както и емблемата върху багажника, която е изработена от керамика. Същото лого може да откриете още и върху праговете във вътрешната част и специалните чаши за шампанско.

Клиентите могат да избират над 1 милион различни конфигурации в зависимост от комбинациите на материали, цветове и материи, като опциите включват специални керамични елементи в интериора. Както може да видите и на снимките, това са скоростният лост, контролите на климатичната система, както и другите физически бутони около скоростния лост. Направата само на тези елементи изисква 10 седмици, а материалите преминават през прецизно шлайфане, пясъкоструй и полиране.

Друга интересна опция е така наречената „дървена мозайка“. За нея се използват малки дървени парчета с големина от 6 до 8мм, които ръчно се полагат за създаване на интересна шарка върху централната конзола и други части на интериора. Клиентите могат да избират и между различни комбинации за кожата на седалките, включително и двуцветни комбинации с до 10% повече кожа от преди.

По отношение на двигателите, Range Rover SV се предлага с 4.4-литров бензинов двигател с мощност от 530 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра, както и дизелов двигател с 3.0-литров обем и мощност от 350 конски сили и максимален въртящ момент от 700 нютон метра. Наличен е и плъг-ин хибрид с 3.0-литров шестак и системна мощност от 510 конски сили. По отношение на цената, базов модел къса база с 3.0-литров дизелов двигател започва от 373 870 лева, докато върхова модификация с дълга база и 4.4-литров двигател започва от 444 190 лева преди добавянето на многобройните опции. Има възможност за избор на конфигурация с 4 или 5 места.

@galinganev6 #CapCut #fyp #rangerover #landrover ♬ Feeling Good - Michael Bublé

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.

Свързани новини