Отидете към основна версия

9 617 18

Land Rover изнемогва с поръчките за Range Rover

  • land rover-
  • range rover-
  • range rover sport-
  • jaguar-
  • ford

Ниските продажби са най-големият кошмар за всеки производител, но се оказва, че и обратният вариант може да предизвика сериозни сътресения. Land Rover обяви, че не може да се справи с огромния брой поръчки за новия Range Rover и спортната му модификация.

Търсенето на двата всъдехода е толкова засилено, че на купувачите на Range Rover се налага да чакат минимум 6 месеца, докато получат колата си, а за Range Rover Sport - 9 месеца.

Основен виновник за непланираната ситуация е китайският пазар, въпреки че базовата цена на Range Rover там е $457 000. Някои китайски купувачи били готови да доплатят $81 000, за да бъдат "придвижени" напред в списъка с чакащи.

В съобщение до медиите от Jaguar Land Rover обясняват, че са оценили неправилно потенциалното търсене на двата всъдехода с отклонение от цели 40%. Още по-лошо е, че компанията няма решение на проблема с поръчките, тъй като заводът в Солихъл работи по 24 часа в денонощие, седем дни в седмицата.

На всичко отгоре Jaguar Land Rover няма необходимия резерв от двигатели, които Ford произвежда и доставя на британската компания. Англичаните ще бъдат готови със собствена гама четирицилиндрови мотори през 2015 г. Тези модулни агрегати ще позволяват различни конфигурации, сред които и V8.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини